DomowyKucharz.com

DomowyKucharz.com

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Marchewkowa zupa krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa marchewkowa zaskoczy Cię oryginalnym, słodkawym smakiem.

Marchewkowa zupa krem

Składniki:

Marchewkowa zupa krem

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowa zupa krem
Marchewkę obieramy i kroimy w talarki, wrzucamy do garnka na dno którego wlewamy trochę oleju lub oliwy. Cebulę obieramy i kroimy w pióra, czosnek obieramy i drobno kroimy, wrzucamy razem z cebulą do garnka. Garnek przykrywamy i dusimy wszystko ok. 15 minut do czasu aż warzywa zmiękną. Zalewamy rosołem (np. pozostałym z poprzedniego dnia) lub wrzącą wodą z kostką rosołową. Gotujemy jeszcze około 15 minut.. Po tym czasie zupę lekko studzimy i miksujemy na papkę. Osobno gotujemy makaron, ugotowany wrzucamy do zupy, którą na końcu doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami(można przygotować różne wersje- z imbirem, curry lub papryką)