kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Marchewkowe ciasteczka z masłem orzechowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubicie ciasteczka? Koniecznie spróbujcie moich marchewkowych ciasteczek z masłem orzechowym i kropelkami czekoladowymi chocolate chip

Marchewkowe ciasteczka z masłem orzechowym

Składniki:

Marchewkowe ciasteczka z masłem orzechowym

 

 

  • 100 g cukru trzcinowego

 

 

 

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 2 czubate łyżki masła orzechowego

 

  • 3/4 szklanki startej na drobnych oczkach marchwi

 

  • 1/2 szklanki czekoladowych kropelek chocolate chip

Sposób przygotowania:

Marchewkowe ciasteczka z masłem orzechowym

ETAP 1:

Masło oraz cukier trzcinowy umieść w misie miksera i zmiksuj na gładką masę. Do utartego masła wbij jajko i utrzyj z masłem na puch. Do masy dodaj masło orzechowe, mąkę i proszek do pieczenia. Końcówką do wyrabiania ciasta utrzyj masę,a gdy z ciasta zacznie formować się kula wsyp kropelki czekoladowe i jeszcze chwilę wyrabiaj ciasto tak aby kropelki połączyły się z ciastem.

Przygotuj dwie blaszki do pieczenia ciasteczek, dno wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik z termoobiegiem nagrzej do temperatury 160 stopni. Odrywaj z ciasta małe porcje i formuj w kulki. Ciasteczka układaj na blaszce, spłaszcz dłońmi. Piecz ok. 15-20 minut.

Z podanej ilości otrzymasz ok 25-30 sztuk ciasteczek, w zależności jak duże ciasteczka będziesz robić.