Sposób przygotowania:
Marchewkowe ciasteczka z masłem orzechowymETAP 1:
Masło oraz cukier trzcinowy umieść w misie miksera i zmiksuj na gładką masę. Do utartego masła wbij jajko i utrzyj z masłem na puch. Do masy dodaj masło orzechowe, mąkę i proszek do pieczenia. Końcówką do wyrabiania ciasta utrzyj masę,a gdy z ciasta zacznie formować się kula wsyp kropelki czekoladowe i jeszcze chwilę wyrabiaj ciasto tak aby kropelki połączyły się z ciastem.
Przygotuj dwie blaszki do pieczenia ciasteczek, dno wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik z termoobiegiem nagrzej do temperatury 160 stopni. Odrywaj z ciasta małe porcje i formuj w kulki. Ciasteczka układaj na blaszce, spłaszcz dłońmi. Piecz ok. 15-20 minut.
Z podanej ilości otrzymasz ok 25-30 sztuk ciasteczek, w zależności jak duże ciasteczka będziesz robić.
Klaudiusz Kocemba
kontakt1982
Bardzo dziękuję :)