Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marchwiowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonała jako dodatek do obiadu.

Marchwiowa sałatka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchwiowa sałatka

 

  • 4 duże marchewki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 60 winogron rodzynkowych

Sposób przygotowania:

Marchwiowa sałatka
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przełożyć do garnka. Do marchewki wlać pół szklanki wody, dodać trochę soli, pieprzu, cukier i posiekany czosnek. Marchewkę ugotować pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Ugotowaną marchewkę ostudzić. Do przestudzonej marchewki dodać majonez, wymieszać. Winogrona przekroić na pół, dodać do marchewki. Wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Marchwiowa sałatka
Obrana i starta na tarce o dużych oczkach marchewka.
Marchwiowa sałatka
Starta marchewka przełożona do garnka z dodatkiem soli pieprzu cukru wody i czosnku.
Marchwiowa sałatka
Ugotowana do miękkości i przestudzona marchewka z dodatkiem majonezu.
Marchwiowa sałatka
Przekrojone na pół winogrona dodane do marchewki.