Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Marmolada dyniowa o smaku rumowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo aromatyczna i smaczna marmolada dyniowa- smakowała nawet mojemu mężowi, który z dżemów najbardziej lubi bigos a z ciast salceson:)

Marmolada dyniowa o smaku rumowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marmolada dyniowa o smaku rumowym

 

Sposób przygotowania:

Marmolada dyniowa o smaku rumowym
Oskrobać jabłka i zetrzeć na tarce. Dynię przekroić wyjąć nasiona a potem również oskrobać i zetrzeć. Smażyć razem dynię z jabłkami cały czas mieszając. Po około pół godzinie dodać goździki oraz cukier i smażyć dalej aż do miękkości dyni. Na koniec zmiksować marmoladę i dolać rum. Podgrzać aż do zagotowania i chwilę jeszcze smażyć( około 5 minut). Do przechowywania na zimę pasteryzować. Polecam, bardzo smaczna marmolada.
Marmolada dyniowa o smaku rumowym
Dynię i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Marmolada dyniowa o smaku rumowym
Smażyć cały czas mieszając, aby się nie przypaliło.