Sposób przygotowania:
Marmolada mandarynkowa
Przygotowanie marmolady mandarynkowej rozpoczynamy od dokładnego umycia mandarynek.
W dużym garnku we wrzącej wodzie gotujemy mandarynki, ok. 5 minut.
Mandarynki odcedzamy i osuszamy, dzielimy na cząstki. Mandarynek nie obieramy, uzyskamy wtedy więcej smaku.
Owoce blendujemy, część z nich może pozostać w grubszych kawałkach. Do dużego garnka wrzucamy zblendowane mandarynki oraz cukier. Gotujemy ok. 45 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Gorącą marmoladę wlewamy do wysterylizowanych słoiczków.
Słoiczki zamykamy i odwracamy. Po wystygnięciu sprawdzamy czy słoiki są dobrze zamknięte. Marmolada mandarynkowa jest gotowa!
W dużym garnku we wrzącej wodzie gotujemy mandarynki, ok. 5 minut.
Mandarynki odcedzamy i osuszamy, dzielimy na cząstki. Mandarynek nie obieramy, uzyskamy wtedy więcej smaku.
Owoce blendujemy, część z nich może pozostać w grubszych kawałkach. Do dużego garnka wrzucamy zblendowane mandarynki oraz cukier. Gotujemy ok. 45 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Gorącą marmoladę wlewamy do wysterylizowanych słoiczków.
Słoiczki zamykamy i odwracamy. Po wystygnięciu sprawdzamy czy słoiki są dobrze zamknięte. Marmolada mandarynkowa jest gotowa!