Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marmolada z czarnej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Można jabłka też zmiksować blenderem, bez gotowania

Marmolada z czarnej porzeczki

Składniki:

Marmolada z czarnej porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Marmolada z czarnej porzeczki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce, rozgotować na wolnym ogniu, przetrzeć przez sito.
Czarne porzeczki oszypułkować, umyć, osączyć.
Przełożyć porzeczki do miski, zmiksować blenderem i też przetrzeć przez sito.
Przecier z jabłek połączyć z przecierem z czarnej porzeczki.
Dodać do przecieru cukier, gotować ze 20 minut na wolnym ogniu.
Marmoladę gorącą nakładać do słoików, pasteryzować ok. 20 minut.