Sposób przygotowania:
Marmolada truskawkowo-rabarbarowa
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zmiksuj je blenderem. Umyj i obierz rabarbar. Pokrój go w niewielkie kawałki.
Wsyp rabarbar do rondelka z grubym dnem, podlej kilkoma łyżkami wody i rozgotuj pod przykryciem.
Do masy rabarbarowej wlej zmiksowane truskawki, dodaj cukier i smaż wszystko mieszając by marmolady nie przypalić.
Gdy zgęstnieje włóż do słoików i pasteryzuj 20 minut.
Wsyp rabarbar do rondelka z grubym dnem, podlej kilkoma łyżkami wody i rozgotuj pod przykryciem.
Do masy rabarbarowej wlej zmiksowane truskawki, dodaj cukier i smaż wszystko mieszając by marmolady nie przypalić.
Gdy zgęstnieje włóż do słoików i pasteryzuj 20 minut.
Blendi