jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Marmolada truskawkowo-rabarbarowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Warto trochę aromatów lata zamknąć w słoikach. Taką marmoladą można przełożyć torcik lub upiec drożdżówki .

Marmolada truskawkowo-rabarbarowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marmolada truskawkowo-rabarbarowa

 

Sposób przygotowania:

Marmolada truskawkowo-rabarbarowa
Umyj i obierz truskawki z szypułek. Zmiksuj je blenderem. Umyj i obierz rabarbar. Pokrój go w niewielkie kawałki.

Wsyp rabarbar do rondelka z grubym dnem, podlej kilkoma łyżkami wody i rozgotuj pod przykryciem.

Do masy rabarbarowej wlej zmiksowane truskawki, dodaj cukier i smaż wszystko mieszając by marmolady nie przypalić.

Gdy zgęstnieje włóż do słoików i pasteryzuj 20 minut. 
Marmolada truskawkowo-rabarbarowa
Umyj i obierz rabarbar. Pokrój go w niewielkie kawałki.
Marmolada truskawkowo-rabarbarowa
Umyj i obierz truskawki z szypułek, Zmiksuj je blenderem.
Marmolada truskawkowo-rabarbarowa
Wsyp rabarbar do rondelka z grubym dnem, podlej kilkoma łyżkami wody i rozgotuj pod przykryciem.
Marmolada truskawkowo-rabarbarowa
Do masy rabarbarowej wlej zmiksowane truskawki, dodaj cukier i smaż wszystko mieszając by marmolady nie przypalić.