SUPERPRZEPIS

Marmolada z papierówek i cz. porzeczki

  • 2
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6
 Marmolada z papierówek i  cz. porzeczki Więcej zdjęć (4)

Świetna marmoladka zagęszczona naturalnymi pektynami z wczesnych jabłek.

Składniki:

Marmolada z papierówek i cz. porzeczki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marmolada z papierówek i cz. porzeczki
Myjemy porzeczki i odrywamy Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki, wyjmujemy pestki. Zalewamy je 3 łyżkami wody i rozparowujemy na małym ogniu. Dodajemy cukier. Za pomocą blendera miksujemy jabłka na gładko. Przecieramy przez sito. Dodajemy porzeczki . Podgrzewamy na bardzo małym ogniu aż nabierze odpowiedniej gęstości a owoce się rozpadną. Jeśli chcemy przechowywać dłużej przekładamy ją na gorąco do słoików i zamknij.
 Marmolada z papierówek i  cz. porzeczki
Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki, wyjmujemy pestki.
 Marmolada z papierówek i  cz. porzeczki
Dodajemy cukier. Za pomocą blendera miksujemy jabłka na gładko.
 Marmolada z papierówek i  cz. porzeczki
Dodajemy porzeczki . Podgrzewamy na bardzo małym ogniu aż nabierze odpowiedniej gęstości a owoce się rozpadną.