olchunia90

olchunia90

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

marmolada z winogrona i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wychodzi bardzo twarda marmolada mozna dodać do bułeczek i rogalików

marmolada z winogrona i jabłek

Składniki:

marmolada z winogrona i jabłek

 

Sposób przygotowania:

marmolada z winogrona i jabłek
winogrono doładnie oczyszczamy i myjemy pod woda, umyte jabłka obieramy i wydranrzamy gniazda nasienne. wode zagotowaćdodać winogronu i całkowicie rozgotowac. nastepnie rozgotowane winogrono przecieramy przez sito. jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. przetarte winogrono mieszamy ze startymi jablkami i z cukrem. calość smarzymy przez 3 godziny. uwarzamy żeby sie nie przypaliła . gorącą gotową marmolade wkladamy do wyparzonych sloiczków.