Sposób przygotowania:
Marmurkowe babeczki z majonezemCiasto:
W misce należy wymieszać jajka, cukier, majonez, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Następnie powstałą masę podzielić na 2 części: 1/3 i 2/3. Mniejszą z nich połączyć z kakao.
Wypełnianie foremek:
Foremki do pieczenia babeczek należy natłuścić i oprószyć bułką tartą, a następnie kolejno wypełnić po 1 łyżce ciasta jasnego, ciastem ciemnym i pozostałym ciastem jasnym. Foremek nie należy wypełniać więcej niż do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie i dekoracja:
Babeczki należy piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.
Po lekkim ostudzeniu wyjąć z blaszek.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić i wymieszać z mlekiem. Ciepła polewą udekorować babeczki.
SylaUla
gusia1000