Sposób przygotowania:
Tort na 60 urodziny
Biszkopt zrobiony według tego przepisu: https://gotujmy.pl/biszkopt-z-5-jaj-krok-po-kroku,przepisy-ciasta-przepis,271590.html
Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 krążki z tym, że środkowy odkładam do innego ciasta, bo nie jest mi do tego torciku potrzebny.
Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fixy. Ubitą śmietanę połączyć z rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody żelatyną.
Spód biszkoptu ułożyć na paterze, nasączyć ponczem z wody, cukru i soku z cytryny, następnie posmarować dżemem i nałożyć większą część ubitej śmietany.
Nałożyć górę biszkoptu docisnąć i włożyć na 20 -30 minut do lodówki.
Po tym czasie cały tort wysmarować ubitą śmietaną, boki tortu obłożyć wiórkami kokosowymi, a górę udekorować owocami oraz srebrnymi koralikami cukrowymi.
Udekorować można według własnego pomysłu.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 krążki z tym, że środkowy odkładam do innego ciasta, bo nie jest mi do tego torciku potrzebny.
Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fixy. Ubitą śmietanę połączyć z rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody żelatyną.
Spód biszkoptu ułożyć na paterze, nasączyć ponczem z wody, cukru i soku z cytryny, następnie posmarować dżemem i nałożyć większą część ubitej śmietany.
Nałożyć górę biszkoptu docisnąć i włożyć na 20 -30 minut do lodówki.
Po tym czasie cały tort wysmarować ubitą śmietaną, boki tortu obłożyć wiórkami kokosowymi, a górę udekorować owocami oraz srebrnymi koralikami cukrowymi.
Udekorować można według własnego pomysłu.
misia5
BozenaMatuszczyk
Miło mi Monika i serdecznie dziękuje.;)
gusia1000
Justyna 1998
BozenaMatuszczyk