Jenny Morris

Jenny Morris

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Marokański pudding ryżowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marokański pudding ryżowy z dodatkiem cynamonu, mleka skondensowanego i pomarańczy to prawdziwy rarytas!

Marokański pudding ryżowy

Składniki:

Marokański pudding ryżowy

 

Sposób przygotowania:

Marokański pudding ryżowy
1.Wrzuć ryż do garnka, zalej mlekiem, dodaj wanilię, laskę cynamonu. Doprowadź do wrzenia i gotuj 20 minut aż ryż zmięknie. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę, cukier i wymieszaj. Później dodaj mąkę kukurydzianą i mieszaj aż mikstura zgęstnieje. Dodaj żółtka i podgrzewaj ciągle mieszając.

2.Dodaj miód, skórkę pomarańczową, wyciąg z kwiatu pomarańczy i porządnie wymieszaj. Przed podaniem możesz dodać do puddingu trochę migdałów w miodzie.