pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata miodowo-pieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szczególnie polecana do grillowanej karkówki

Marynata miodowo-pieprzowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata miodowo-pieprzowa

 

  • 3 łyżki miód sztuczny,
  • 1/2 owocu sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty,
  • 1/2 owocu sok z cytryny,
  • 2 łyżki ocet balsamiczny,
  • 1 łyżka ocet winny,
  • sól do smaku,
  • pieprz kolorowy ziarnisty,
  • 1 łyżeczka oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Marynata miodowo-pieprzowa
Miód mieszamy z sokami – cytrynowym i pomarańczowym. Dodajemy ocet balsamiczny oraz winny, oliwę oraz pieprz kolorowy świeżo zmielony (ok 25 okręć młynka). Całość dokładnie mieszamy i zalewamy plastry karkówki posypane solą. Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Marynata miodowo-pieprzowa
Marynowanie mięsa