groszek1201

groszek1201

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Marynata po żydowsku

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Ogórki tak przyrządzone, są bardzo aromatyczne. Nadają się zarówno jako przystawka do obiadu, jak i na kanapeczkę:)

Marynata po żydowsku

Składniki:

Marynata po żydowsku

 

  • 2 kg ogórków
  • seler - nać i korzeń
  • pietruszka - nać i korzeń
  • 2 marchewki
  • cebula, koper
  • ziele angielskie, gorczyca

 

  • ZALEWA
  • 0,5 szkl. octu
  • 3/4 szkl. cukru
  • łyżka soli
  • 2,5 szkl. wody

 

 

Sposób przygotowania:

Marynata po żydowsku
Składniki zalewy zagotować. Ogórki umyć, przekroić wzdłuż.Pozostałe warzywa obrać, pokroić w plasterki, nać grubo posiekać.
W słoikach układać pionowo plastry ogórków, na wierzchu położyć pozostałe warzywa.Dodać koper i przyprawy. Wlać zalewę i zamknąć słoiki.
Pasteryzować 3 min. od chwili zagotowania się wody.

SMACZNEGO :)))