Sposób przygotowania:
Marynata po żydowsku
Składniki zalewy zagotować. Ogórki umyć, przekroić wzdłuż.Pozostałe warzywa obrać, pokroić w plasterki, nać grubo posiekać.
W słoikach układać pionowo plastry ogórków, na wierzchu położyć pozostałe warzywa.Dodać koper i przyprawy. Wlać zalewę i zamknąć słoiki.
Pasteryzować 3 min. od chwili zagotowania się wody.
SMACZNEGO :)))
W słoikach układać pionowo plastry ogórków, na wierzchu położyć pozostałe warzywa.Dodać koper i przyprawy. Wlać zalewę i zamknąć słoiki.
Pasteryzować 3 min. od chwili zagotowania się wody.
SMACZNEGO :)))
misia53
Pyza
msewka
A.B.
groszek1201
A.B.
groszek1201
ogórki są zapasteryzowane, można je próbować od razu - aby tylko przestygły:)
kretka170
kretka170
kretka170
kretka170
A.B.