Sposób przygotowania:
Marynowana ośmiornica
Dokładnie oczyszczoną ośmiornicę kilkukrotnie zanurzamy we wrzątku na kilka sekund i wyjmujemy. Woda za każdym razem musi wrzeć. Następnie gotujemy do miękkości przez ok 50 minut. Studzimy i kroimy na małe kawałki.
Cebule i czosnek kroimy w plasterki.
Do garnka wlewamy wodę, ocet i olej. Dodajemy sól i płatki chili. Zagotowujemy, dodajemy cebulę i chwilę gotujemy.
Wrzucamy ośmiornicę, zagotowujemy i przekładamy do słoików.
Gotowa jest na 2-3 dzień.
Cebule i czosnek kroimy w plasterki.
Do garnka wlewamy wodę, ocet i olej. Dodajemy sól i płatki chili. Zagotowujemy, dodajemy cebulę i chwilę gotujemy.
Wrzucamy ośmiornicę, zagotowujemy i przekładamy do słoików.
Gotowa jest na 2-3 dzień.