Sposób przygotowania:
Filety śledziowe w zalewie octowej po mojemu
Oczyszczone, umyte filety śledziowe wysuszyć ręcznikiem papierowym, obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie w mące wymieszanej z tartą bułką i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
Usmażyć z dwóch stron na złoty kolor i wyjmować na ręcznik papierowy.
Zalewa do śledzi ( zawsze przygotowuje najpierw zalewę);
Do wody dać przyprawy takie jak liście laurowe ,ziele angielskie, trochę gorczycy ocet, sól,cukier i zagotować.
Do gotującej zalewy dodać pokrojoną w prążki cebulę , jeszcze pogotować tak około 3 - 5 minut wyłączyć i przestudzić.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Po usmażeniu śledzi dodać do zalewy 3 łyżki tłuszczu z pieczenia.
Śledzie układać w naczyniu , obkładać pokrojoną w piórka cebulą.
Zalać zalewą.
Po 2 dniach śledzie są gotowe do spożycia.
Usmażyć z dwóch stron na złoty kolor i wyjmować na ręcznik papierowy.
Zalewa do śledzi ( zawsze przygotowuje najpierw zalewę);
Do wody dać przyprawy takie jak liście laurowe ,ziele angielskie, trochę gorczycy ocet, sól,cukier i zagotować.
Do gotującej zalewy dodać pokrojoną w prążki cebulę , jeszcze pogotować tak około 3 - 5 minut wyłączyć i przestudzić.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Po usmażeniu śledzi dodać do zalewy 3 łyżki tłuszczu z pieczenia.
Śledzie układać w naczyniu , obkładać pokrojoną w piórka cebulą.
Zalać zalewą.
Po 2 dniach śledzie są gotowe do spożycia.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
U mnie też .;)
ewaeu