Sposób przygotowania:
Śledziki z mango, limonką, kolendrą i papryczką
Przygotowujemy wszystkie składniki. Mango po obraniu kroimy w kostkę. Limonkę sparzyć wrzątkiem i pokroić w plasterki a plasterek na 4. Umytą i osuszoną papryczkę chili kroimy na plasterki. Ze świeżej kolendry obrywamy garstkę listków.
Przygotowujemy śledzie. Obieramy ze skóry płata marynowanego i kroimy na mniejsze kawałki. W wysokim słoiku układamy zaczynając od śledzia po troche śledzia i każdego z dodatków aż do napełnienia słoika lub braku składników.
Całość zalewamy olejem i pozostawiamy w lodówce na conajmniej 12godzin.
Przygotowujemy śledzie. Obieramy ze skóry płata marynowanego i kroimy na mniejsze kawałki. W wysokim słoiku układamy zaczynając od śledzia po troche śledzia i każdego z dodatków aż do napełnienia słoika lub braku składników.
Całość zalewamy olejem i pozostawiamy w lodówce na conajmniej 12godzin.