ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 238]

Buraki faszerowane musem rybnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Fajnie, jak na stole pojawiają się dania, które dobrze smakują i dobrze wyglądają. Takie właśnie są te buraczki. Polecam.

Buraki faszerowane musem rybnym

Składniki:

Buraki faszerowane musem rybnym

 

  • 5 czerwonych buraczków
  • wędzona makrela
  • 50 g kaszy jaglanej
  • jajko ugotowane na twardo
  • łyżka śmietany 18%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz młotkowany z kolendra
  • sól do smaku

 

  • kilka liści sałaty, kawałek marchewki

Sposób przygotowania:

Buraki faszerowane musem rybnym

ETAP 1:

Makrelę obrać ze skóry i pozbawić ości. Rozdrobnić. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Makrelę, kaszę i jajko zmiksować na gładką masę. Dodać drobniutko posiekaną natkę pietruszki, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.

Jeśli jest masa jest zbyt gęsta dodać łyżkę śmietany. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Buraki ugotować i osolonej wodzie. Obrać ze skórek i wykroić ,, kwiatki"

Ułożyć na półmisku, na sałacie. Na każdy ,, kwiatek,, wycisnąć porcję musu rybnego.

Udekorować np. kawałeczkami marchewki. Smacznego.