lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Marynowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Marynowana papryka pokrojona w kostkę

Marynowana papryka

Składniki:

Marynowana papryka

 

  • 3 kg papryki
  • 250 ml octu 10%
  • 250 ml wody
  • 15 dag cukru
  • 100 ml oleju
  • łyżka soli

Sposób przygotowania:

Marynowana papryka
Papryki umyj,osusz,oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.Wymieszaj z papryką.Ocet wymieszaj z wodą,cukrem,olejem i łyżką soli.Gotową wrząca zalewą zalej paprykę z cebulą.Przełóż całość do wyparzonych słoiczków i pasteryzuj przez około 15 minut.Gotowa papryczka nadaje się do sałatek i dań zimą.

Tagi:

papryka