justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Marynowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zimowe zapasy z papryki czerwonej

Marynowana papryka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowana papryka

 

Sposób przygotowania:

Marynowana papryka
Paprykę myjemy, kroimy w paski i sparzamy wrzątkiem. Zalewa: woda, ocet, cukier i sól, zagotować. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika dołożyć pieprz, ziele, listek i gorczycę. Do każdego wlać łyżkę oleju. Zalać zalewą. Zakręcić i pasteryzować 15 minut.
Marynowana papryka
Etap 1 pokrojona papryka
Marynowana papryka
Etap 2
Marynowana papryka
Etap 3 paprykę kroimy w paski

Tagi:

papryka