dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Marynowane grzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepis dostałam od mamy mojego męża i teraz robię te grzybki sama mojemu mężowi bo w takiej wersji bardzo mu smakują :)

Marynowane grzybki

Składniki:

Marynowane grzybki

 

Sposób przygotowania:

Marynowane grzybki
Składniki zalewy (oprócz cebuli) zagotować. W osobnym garnku zagotować wodę. Grzyby dokładnie wyczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, szybko opłukać pod bieżącą wodą, od razu wrzucić na wrzątek i gotować minutę. Po tym czasie odcedzić i włożyć do umytych słoików. Zalać zalewą i do każdego słoika włożyć plasterek cebuli. Słoiki zakręcić i pasteryzować 10-20 minut w zależności od wielkości słoików.

Tagi:

grzyby