Sposób przygotowania:
Marynowane grzybki wg joaska500
Wodę, sól, cukier, ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę zagotowujemy. Do zalewy dodajemy dodajemy obraną, umytą i pokrojoną w krążki cebulę. Całość gotujemy jeszcze przez około 3 - 4 minuty. Chwilę przed zakończeniem gotowania wlewamy ocet i mieszamy. Zalewę zdejmujemy z ognia i studzimy. Grzyby dokładnie oczyszczamy, myjemy i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy przez 5 minut po czym odcedzamy je i studzimy. Do czystych słoiczków wkładamy grzyby i zalewamy zalewą (tak aby grzyby były całkowicie zakryte). W każdym słoiku delikatnie mieszamy grzyby z zalewą. Słoiki szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy przez 20 minut. Smacznego :))
Pyza
edytaha
Też tak właśnie robię. Możesz spokojnie odpuścić sobie pasteryzację, bedzie więcej czasu na zbieranie grzybków :)
joaska500
To był mój debiut w robieniu grzybków : ) Wyszły bardzo smaczne ale jeśli można sobie uprościć życie to na pewno skorzystam z Waszych rad :)