Sposób przygotowania:
Marynowane Grzyby Leśne
Grzyby oczyścić i zagotować w osolonej wodzie. Gotować do momentu aż zginie piana mieszając od czasu do czasu. W między czasie przygotować zalewę. Zalewę przygotowujemy w wody , octu ,cukru i soli. Proporcja 5:1 .5 części wody 1 cześć octu .Dodajemy sól i cukier do smaku jak kto lubi. Słoiczki przygotowujemy uprzednio je wyparzając. wkładamy do każdego liść laurowy i ziele angielskie . Ja do małych słoiczków wkładam pół liścia i dwa ziela .Ugotowane grzyby przekładamy na sitko żeby odciekło a następnie przekładamy do słoiczków i zalewamy zalewa. Zakręcamy i wkładamy do garnka. Słoiczki gotujemy ok 5-10 min. po tym czasie wyciągamy i układamy słoiki do góry dnem aby się zamknęły. Smacznego!