karolinaOla

karolinaOla

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Grzyby leśne marynowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nie ma to jak przetwory domowej roboty

Grzyby leśne marynowane

Składniki:

Grzyby leśne marynowane

 

Sposób przygotowania:

Grzyby leśne marynowane
Grzyby umyć, poodcinać końcówki. Ugotować w osolonej wodzie.( grzybów nie gotujemy zbyt długo) Odcedzić. Powkładać do słoiczków. Przygotować zalewę łącząc wszystkie jej składniki. Gotować ją ok 20 minut. Grzyby zalewamy gorącą zalewą tak, by grzybki były całe zakryte. Zakręcamy słoik nakrętką,odwracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia.

Tagi:

grzyby