szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Marynowane ostre papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

papryczki chilli marynowane z czosnkiem i majerankiem

Marynowane ostre papryki

Składniki:

Marynowane ostre papryki

 

  • 2 kg ostrych papryczek
  • 2 głowki czosnku
  • pól szklanki oleju
  • pól szklanki octu
  • 6 gałązek majeranku suszonego
  • pól szklanki soli

 

Sposób przygotowania:

Marynowane ostre papryki
Czosnek podzielic na ząbki ale nie łupi, przeciąć na połówki.Piekarnik nagrzac do temperatury 250 stopni.Papryczki umyc i osuszyć, wyłożyc na blasze do pieczenia, włożyc do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia.Nastepnie ostudzić i obrać.Olej wymieszać razem z octem.W kamiennym naczyniu układać upieczone i obrane papryczki przekładając ząbkami czosnku, przesypując solą, i gałązkami majeranku .Utworzoną marynata zalac papryczki i odstawić do chłodu.Po 5 dniach można już jeść.

Tagi:

papryka