Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Marynowane patisony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Propozycja przetworów z małych patisonów. Ślicznie wyglądają i wybornie smakują. Polecam do wypróbowania.

Marynowane patisony

Składniki:

Marynowane patisony

 

  • kg małych patisonów
  • mała marchewka
  • mała słodka czerwona papryka
  • korzeń chrzanu
  • łodyga kopru z nasionami

 

Sposób przygotowania:

Marynowane patisony
Składniki zalewy (woda, ziele, pieprz, liść, cukier i sól) gotujemy około 10 minut, na koniec dolewamy ocet winny. Umyte patisony przelewamy wrzątkiem, następnie zimną wodą, osuszamy i układamy w słoikach. Do każdego wkładamy po kawałku papryki, obranego chrzanu, kopru i marchewkę pokrojoną w plasterki. Tak przygotowane warzywa zalewamy przestudzoną marynatą. Szczelnie zamykamy i pasteryzujemy około 10 minut.

Tagi:

patison