justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Marynowane patisony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetnie smakują i wyglądają

Marynowane patisony

Składniki:

Marynowane patisony

 

Sposób przygotowania:

Marynowane patisony
Patisony dokładnie myjemy aby usunąć z nich meszek następnie odcinamy końcówki. Małe słoiki myjemy i wrzucamy do nich liść laurowy, ziele, angielskie pokrojony w kawałki czosnek, koper. W garnku gotujemy wodę z 4 łyżkami cukru, szklanką octu i łyżka soli. Następnie gorącą zalewę wlewamy do przygotowanych słoików z patisonami i zakręcamy. Następnie pasteryzujemy 20 minut, po wyjęciu stawiamy na do góry dnem.Smacznego !!!

Tagi:

patison