bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Marynowane patisony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Uwielbiam tak zamarynowane patisony, szczególnie te małe i z dodatkiem papryki. Stanowią doskonały dodatek do obiadu.

Marynowane patisony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane patisony

 

Sposób przygotowania:

Marynowane patisony
Patisony myjemy, większe kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy, kroimy w krążki.

Do każdego słoika wkładamy koper, 2 ząbki czosnku, kilka krążków cebuli, pół łyżeczki gorczycy, 3 ziela angielskie, 5 ziaren pieprzu, 2 listki laurowe.

Układamy patisony, wkładamy kawałki papryki. Składniki zalewy łączymy ze sobą, zalewamy słoiki z patisonami.

Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Marynowane patisony
Do każdego słoika wkładamy koper, cebulę i przyprawy
Marynowane patisony
Umyte patisony układamy w słoikach , dodajemy paprykę.
Marynowane patisony
Słoiki z patisonami zalewamy zalewą i pasteryzujemy.

Tagi:

patison