szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Patisony marynowane z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

patisony marynowane z rozmarynem i pomidorkami koktajlowymi

Patisony marynowane z rozmarynem

Składniki:

Patisony marynowane z rozmarynem

 

  • 1 kg patisonów
  • 250 gram pomidorków koktajlowych
  • 6 gałązek rozmarynu
  • 1,5 szklanki octu winnego
  • 700 ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Patisony marynowane z rozmarynem
Z octu winnego, wody, soli i pieprzu sporządzić gorącą zalewę. Patisony umyć i gotować 5 minut w osolonej wodzie. Pomidorki umyć. W wyparzonych słoikach układać patisony i pomidorki i do każdego włożyć po gałązce rozmarynu. Zalać gorącą zalewą i pasteryzować około 20 minut. Szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne i suche miejsce.

Tagi:

patison