Sposób przygotowania:
Jesienne roladki w sosie patisonowo- śmietanowym
Mięso rozbijamy dość cienko, najlepiej rzez folię spożywczą, smarujemy majonezem i oprószamy pieprzem. Na każdy kawałek układamy po plasterku szynki i po kawałku warzyw- marchewki i patisona, sera koziego i natki pietruszki ( koniecznie!!) Roladki zwijamy, spinamy i oprószamy mąką. Do rondelka wlewamy pierwsze olej i gdy się lekko rozgrzeje dodajemy masło i rozpuszczamy. Na rozgrzane masło wkładamy roladki i obsmażam na rumiano. Gdy już obsmażymy roladki ze wszystkich stron podlewamy rosołem, dodajemy patisona pokrojonego w kostkę, liść laurowy i ziele angielskie, wlewamy śmietankę i dusimy pod przykryciem około 15 minut. Śmietana nam się zważy podczas gotowania,ale po uduszeniu wyciągamy mięso ( usuwamy szpilki)liść laurowy i ziele angielskie, a powstały sos miksujemy na gładko. Możemy jeszcze włożyć roladki do sosu, lub od razu podawać np z buraczkami:) Smacznego:)
Alex_M