Sposób przygotowania:
Pieczone udka kurczaka
Czosnek obrać i zmiażdżyć a najlepiej przecisnąć przez praskę. Przygotowany czosnek łączymy z jogurtem, ketchupem i papryką. Można dodać szczyptę przyprawy uniwersalnej.
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy udka w zgięciu. Oprószamy dość mocno solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w przygotowanej marynacie i zostawiamy na noc w lodówce. Wykładamy mięso do naczynia żaroodpornego, obkładamy pokrojoną cebulą i skrapiamy olejem.
Pieczemy ok 50-60 min w 200 stopniach.
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy udka w zgięciu. Oprószamy dość mocno solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w przygotowanej marynacie i zostawiamy na noc w lodówce. Wykładamy mięso do naczynia żaroodpornego, obkładamy pokrojoną cebulą i skrapiamy olejem.
Pieczemy ok 50-60 min w 200 stopniach.