Sposób przygotowania:
Marynowane polędwiczki morelowo - śliwkowe1.

Przygotowałam dwie polędwiczki wieprzowe, które po umyciu i wysuszeniu włożyłam do naczynia ceramicznego.
Następnie oprószyłam je przyprawą do dań.
2.

Następnie polędwiczki doprawiłam pieprzem i solą do smaku, później polałam gotową melasą z granatem.
Przykryłam naczynie folią silikonową i włożyłam na kilka godzin do lodówki w celu schłodzenia.
3.

Po dobrym schłodzeniu zdjęłam folię i obłożyłam mięso suszonymi morelami i śliwkami.
Delikatnie wlałam ciepłą wodę do naczynia.
4.

Chłodne masło pokroiłam na mniejsze części i położyłam na mięsie.
5.

Suszony majeranki roztarłam w dłoniach i obficie oprószyłam polędwiczki.
6.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam naczynie z mięsem.
Piekłam polędwiczki przez 1 godzinę.
7.

Smacznego !