Sposób przygotowania:
Marynowane polędwiczki morelowo - śliwkowe1.
Przygotowałam dwie polędwiczki wieprzowe, które po umyciu i wysuszeniu włożyłam do naczynia ceramicznego.
Następnie oprószyłam je przyprawą do dań.
2.
Następnie polędwiczki doprawiłam pieprzem i solą do smaku, później polałam gotową melasą z granatem.
Przykryłam naczynie folią silikonową i włożyłam na kilka godzin do lodówki w celu schłodzenia.
3.
Po dobrym schłodzeniu zdjęłam folię i obłożyłam mięso suszonymi morelami i śliwkami.
Delikatnie wlałam ciepłą wodę do naczynia.
4.
Chłodne masło pokroiłam na mniejsze części i położyłam na mięsie.
5.
Suszony majeranki roztarłam w dłoniach i obficie oprószyłam polędwiczki.
6.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 190 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam naczynie z mięsem.
Piekłam polędwiczki przez 1 godzinę.
7.
Smacznego !