Sposób przygotowania:
Szaszłyki z polędwiczek
Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski. Dodać do niego wszystkie przyprawy, zioła i olej. Dokładnie wymieszać. Każdą polędwiczkę przekroić w poprzek na pół. Mięso włożyć do przygotowanej marynaty, wymieszać i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Pieczarki przekroić na 4 części. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, rozdzielić poszczególne warstwy. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w grube półplasterki. Na patyczki do szaszłyków nakładać na przemian: zamarynowane mięso, cebulę, pieczarkę, cukinię, cebulę i mięso. Warzywa i grzyby polać marynatą, w której marynowało się mięso. Szaszłyki kłaść na rozgrzany grill lub patelnię grillową. Grillować na rumiano z każdej strony.