SUPERPRZEPIS

Marynowana polędwiczka z omletem

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Marynowana polędwiczka z omletem

Idealnie krucha i soczysta polędwica z pysznym farszem.

Składniki:

Marynowana polędwiczka z omletem

 

  • 1 polędwica wieprzowa
  • 2 łyżki octu winnego
  • 6 łyżeczek musztardy z zielonym pieprzem młotkowanym
  • sól morska do smaku
  • 2 jajka
  • 1/2 słoiczka sera solankowego z czarnymi oliwkami
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Marynowana polędwiczka z omletem
Mięso nacinamy wzdłuż, tworząc długi i dosyć szeroki płat mięsa. Rozbijamy lekko tłuczkiem. Ocet winny wlewamy do miseczki i mieszamy z musztardą z zielonym pieprzem młotkowanym. Mięso nacieramy solą i wkładamy do miseczki z musztardą , obracając, aby cały kawałek przeszedł marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy olej, a jajka roztrzepujemy widelcem. Można doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażymy omlet i układamy go na polędwicy.Na całej długości mięsa układamy też oliwki i ser solankowy. Całość mocno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju z każdej strony. Usmażone mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i mocno zwijamy, zawiązując szczelnie końce. W większym garnku gotujemy wodę i do wrzącej wody przekładamy zawiniętą roladę. Gotujemy 20 minut. Przygotowaną roladę kroimy na plastry.