Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Chrupiące długo marynowane polędwiczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Chrupiące długo marynowane polędwiczki to mięciutkie mięsko otoczone pyszną kruchą panierką z nutą pomidorów.

Chrupiące długo marynowane polędwiczki  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące długo marynowane polędwiczki

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Do miseczki bijamy jajko lub dwa małe, dodajemy sol, pieprz i suszone mielone pomidory, całość roztrzepujemy. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy je delikatnie, wkładamy do jajka i marynujemy w nim przez 2 godziny. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoto z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Etap 1 do miseczki wbijamy jajko i przyprawiamy roztrzepujemy
Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Etap 2 do jajka wkładamy mięso i marynujemy 3 godziny
Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Etap 3 Następnie polędwiczki obtaczamy w bułce tartej
Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Etap 4 smażymy polędwiczki na złoto z dwóch stron