Sposób przygotowania:
Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Do miseczki bijamy jajko lub dwa małe, dodajemy sol, pieprz i suszone mielone pomidory, całość roztrzepujemy. Polędwiczki oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy je delikatnie, wkładamy do jajka i marynujemy w nim przez 2 godziny. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoto z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
![Chrupiące długo marynowane polędwiczki Chrupiące długo marynowane polędwiczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-dlugo-marynowane-poledwiczki-300188.jpg)
![Chrupiące długo marynowane polędwiczki Chrupiące długo marynowane polędwiczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-dlugo-marynowane-poledwiczki-300189.jpg)
![Chrupiące długo marynowane polędwiczki Chrupiące długo marynowane polędwiczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-dlugo-marynowane-poledwiczki-300190.jpg)
![Chrupiące długo marynowane polędwiczki Chrupiące długo marynowane polędwiczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chrupiace-dlugo-marynowane-poledwiczki-300191.jpg)