alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Marynowany arbuz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciekawy dodatek do deserów w zimie.

Marynowany arbuz

Składniki:

Marynowany arbuz

 

  • arbuz czerwony dowolna ilość
  • 2 plastry cytryny na słoik,
  • 50 ml rumu na mały słoik ,
  • 2 łyżki cukru na mały słoik

 

Sposób przygotowania:

Marynowany arbuz
Arbuz obrać z skóry, wydrążyć pestki i pokroić wśredniej wielkości kostkę. Włożyć do małych słoiczków takich po dżemach. Do każdego słoiczka dodać cukier, rum i plastry cytryny. Słoiki zakręcić i zapasteryzować-doprowadzić do wrzenia i zdjąć z pieca pozostawiając do wystygnięcia. Podawać jako dodatek do deserów na zimę