Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Karczek pieczony w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Karczek w sosie własnym idealny na obiad

Karczek pieczony w sosie własnym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karczek pieczony w sosie własnym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek pieczony w sosie własnym
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym, nacieramy solą i pieprzem, następnie posypujemy papryką mieloną i ziołami prowansalskimi - również nacieramy. Przygotowany karczek zostawiamy w lodówce na około 2 -3 godziny dla przegryzienia się smaku. Następnie wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego, posypujemy ziołami oraz czosnkiem, podlewamy woda i zapiekamy w piekarniku w 200 stopniach przez około 2 godziny, przed końcem zapiekania ściągamy pokrywę z naczynia i pozwalamy zarumienić się mięsku z góry
Karczek pieczony w sosie własnym
karczek pieczemy w piekarniku przez 2 godziny

Tagi:

zioła