Sposób przygotowania:
Marynowany łosoś z sosem z papryki
Upieczone papryki obierz ze skóry i dokładnie zmiksuj blenderem z oliwą i przyprawami.
Umytego i osuszonego papierowym ręcznikiem łososia pokrój w kostkę a następnie zamarynuj w soku z cytryny, szalotce, koperku, musztardzie, czosnku oraz przyprawach. Odstaw do lodówki przynajmniej na 3 godziny, co jakiś czas mieszając.
Zamarynowaną rybę połącz ze świeżym ogórkiem i podawaj na grzankach z pieczywa pełnoziarnistego bądź z racuszkami z mąki gryczanej oraz przygotowanym wcześniej sosem z pieczonej papryki.
Przepisy, autorstwa Konrada Birka, pochodzą ze Zdrowych Warsztatów Kulinarnych organizowanych przez Bosch, Fit&Easy i Borges.
Umytego i osuszonego papierowym ręcznikiem łososia pokrój w kostkę a następnie zamarynuj w soku z cytryny, szalotce, koperku, musztardzie, czosnku oraz przyprawach. Odstaw do lodówki przynajmniej na 3 godziny, co jakiś czas mieszając.
Zamarynowaną rybę połącz ze świeżym ogórkiem i podawaj na grzankach z pieczywa pełnoziarnistego bądź z racuszkami z mąki gryczanej oraz przygotowanym wcześniej sosem z pieczonej papryki.
Przepisy, autorstwa Konrada Birka, pochodzą ze Zdrowych Warsztatów Kulinarnych organizowanych przez Bosch, Fit&Easy i Borges.