Sposób przygotowania:
Marynowany schab smażony z cebulkąETAP 1:
Schab umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić go na drobne kawałki lub paseczki. Wrzucić do miski. Przyprawić mięso solą, przyprawą do kebab/gyros, czosnkiem granulowanym i papryką słodką w proszku. Wlać do tego łyżkę oleju i dokładnie wymieszać aby całe mięso obtoczyło się w marynacie. Miskę przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Następnie wyłożyć na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju i obsmażyć aż się lekko przyrumieni. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do mięsa i wymieszać.
Czosnek obrać i drobniutko posiekać lub przecisnąć do mięsa przez specjalną praskę. Wymieszać i dusić pod przykryciem aż mięso i cebula będą miękkie.
Na koniec odkryć i smażyć do odparowania sosu.
Podawać z pieczywem lub wykorzystać jako nadzienie do domowego kebaba.