WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Marynowany schab smażony z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste danie które można podawać samodzielnie z pieczywem lub wykorzystać jako nadzienie do kebaba.

Marynowany schab smażony z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowany schab smażony z cebulką

 

  • ok. 300g schabu wieprzowego
  • 1 większa cebula
  • sól
  • papryka słodka w proszku
  • przyprawa do kebab/gyros
  • czosnek granulowany
  • ząbek czosnku
  • olej

Sposób przygotowania:

Marynowany schab smażony z cebulką

ETAP 1:

Schab umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić go na drobne kawałki lub paseczki. Wrzucić do miski. Przyprawić mięso solą, przyprawą do kebab/gyros, czosnkiem granulowanym i papryką słodką w proszku. Wlać do tego łyżkę oleju i dokładnie wymieszać aby całe mięso obtoczyło się w marynacie. Miskę przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Następnie wyłożyć na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju i obsmażyć aż się lekko przyrumieni. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać do mięsa i wymieszać.
Czosnek obrać i drobniutko posiekać lub przecisnąć do mięsa przez specjalną praskę. Wymieszać i dusić pod przykryciem aż mięso i cebula będą miękkie.
Na koniec odkryć i smażyć do odparowania sosu.
Podawać z pieczywem lub wykorzystać jako nadzienie do domowego kebaba.

Marynowany schab smażony z cebulką
Schab marynowany usmażony z cebulką na patelni
Marynowany schab smażony z cebulką
Podsmażone mięso wymieszane z pokrojoną cebulą
Marynowany schab smażony z cebulką
Obsmażone mięso ze schabu przed dodaniem cebuli
Marynowany schab smażony z cebulką
Mięso wieprzowe w trakcie doprawiania przyprawami do zamarynowania