Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab z papryką, cebulką i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny kotlet schabowy wypełniony po brzegi podsmażoną papryką z cebulką i żółtym serem - pomysł na pyszny obiad.

Schab z papryką, cebulką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z papryką, cebulką i serem

 

Sposób przygotowania:

Schab z papryką, cebulką i serem
Umyte plastry schabu dokładnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulkę, dodać paprykę. Smażyć chwilę razem. Przyprawić do smaku.

Ser pokroić w kostkę, wymieszać z papryką i cebulą. Rozłożyć na mięsie. Złożyć na połowę. Spiąć wykałaczkami.

Obtoczyć w rokłóconym jajku oraz bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.

Podawać z ziemniakami i surówką.
Schab z papryką, cebulką i serem
Schab cienko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Schab z papryką, cebulką i serem
Na maśle przesmażyć cebulkę i czerwoną paprykę.
Schab z papryką, cebulką i serem
Na mięsie rozłożyć paprykę z cebulką i serem.
Schab z papryką, cebulką i serem
Przygotowane mięso usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.