Sposób przygotowania:
Schab z papryką, cebulką i serem
Umyte plastry schabu dokładnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulkę, dodać paprykę. Smażyć chwilę razem. Przyprawić do smaku.
Ser pokroić w kostkę, wymieszać z papryką i cebulą. Rozłożyć na mięsie. Złożyć na połowę. Spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w rokłóconym jajku oraz bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulkę, dodać paprykę. Smażyć chwilę razem. Przyprawić do smaku.
Ser pokroić w kostkę, wymieszać z papryką i cebulą. Rozłożyć na mięsie. Złożyć na połowę. Spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w rokłóconym jajku oraz bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.