Sposób przygotowania:
Potrawka ze schabu
Schab pokroić w paseczki, doprawić do smaku i usmażyć na oleju. Cebulę obrać pokroić w piórka i zeszklić na oleju. W tym czasie pomidory pokroić w kostkę, paprykę w paseczki a pieczarki obrać i pokroić na plasterki.
Do cebuli dodać przygotowane warzywa, usmażone mięso i dusić ok 8-10 minut. Następnie wlać bulion, passatę i dusić kolejne 15 minut. Ogórka pokroić w kostkę i dodać razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę do dania. Doprawić do smaku.
Do cebuli dodać przygotowane warzywa, usmażone mięso i dusić ok 8-10 minut. Następnie wlać bulion, passatę i dusić kolejne 15 minut. Ogórka pokroić w kostkę i dodać razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę do dania. Doprawić do smaku.