katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie do przygotowania roladki. Lubimy takie z pietruszkowym farszem, mięsko kurczaka nie potrzebuje dużo czasu do przygotowania dlatego goszczą u nas często też z innym farszem. Tym razem zamiast masełka do środka kotleciki posmarowałam majonezem

Roladki z natką pietruszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z natką pietruszki

 

  • pierś kurczaka 1 szt
  • majonez 1 łyżka z czubkiem
  • natka pietruszki 1 pęczek duży
  • jajka 2 szt
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Roladki z natką pietruszki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry wg uznania( u mnie najczęściej 3 roladki z 1/2 piersi kurczaka),rozbijamy lekko tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. 

Każdy rozbity kotlecik smarujemy majonezem i nakładamy pokrojoną natkę pietruszki. Zwijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.

Smażymy na rumiano.
Roladki z natką pietruszki
Umyte i osuszone mięso kroimy na plastry.
Roladki z natką pietruszki
Natkę pietruszki płuczemy trochę otrzepujemy z wody i drobno kroimy.
Roladki z natką pietruszki
Roladki panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na rumiano.