Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Marynowany śledzik w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świeny sposób na zrobienie zakąski pod wód... albo po prostu do zjedzenia

Marynowany śledzik w słoiku

Składniki:

Marynowany śledzik w słoiku

 

  • 2 podwójne marynowane płaty śledziowe
  • 1 średnia cebula
  • olej roślinny

Sposób przygotowania:

Marynowany śledzik w słoiku
Płaty śledziowe rozkroić i pozbawić płaty. Nastepnie kroimy w paseczki o szerokości około 2-3 cm. Cebulę kroimy w cienkie prórka. Do słoika bądź miseczki (musi być zamykana by nie zapachniałą nam lodówka) układamy warstawami na przemian cebulę i śledzie któe na koniec zalewamy olejem tak by zakrył górną warstwę.