marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa cytrynowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nakłuć powierzchnię cytryny szpilką w wielu miejscach.Ugotować,odcedzić,ostudzić,przetrzeć.Ubić jaja z cukrem,dodać masło.Całość zmieszać.

Masa cytrynowa.

Składniki:

Masa cytrynowa.

 

Sposób przygotowania:

Masa cytrynowa.
Nakłuć szpilką powierzchnię cytryny w wielu miejscach.Ugotować,2-3 razy odlać wodę.Gdy cytryny zmiękną,odcedzić je,ostudzić i przetrzeć przez sito.Jajka ubić z cukrem na parze,ostudzić w zimnej wodzie,ciągle mieszając..Masło utrzeć na pianę trzepaczką rózgową.Wszystkie składniki połączyć,a jak masa jest za mało kwaśna,dodać kwasku cytrynowego lub sok z cytryny.

Tagi:

jajko jajka