Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

masa czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała masą do przekładania tortów.

masa czekoladowa

Składniki:

masa czekoladowa

 

  • 20 dag cukru
  • 20 dag czekoladowy
  • 1/8 l wody
  • 4 żółtka
  • 1/8 l śmietanki
  • wanilia
  • 2 dag skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

masa czekoladowa
cukier zalać gorąca wodą, dodać czekoladę pokrojoną. Rozgotować na gęstą masę. Połączyć z żółtkami, schłodzić. Śmietankę ubić, połączyć z masą. Przyprawić wanilią i drobno siekaną skórka pomarańczy.

Tagi:

masa ciasto