Sposób przygotowania:
Placek z kawą, masą czekoladową i galaretkąCiasto białe
Białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, na koniec mieszamy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy i wykładamy ciasto na formę o wymiarach 25x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Kawa
Ciasto posypujemy przez sitko kawą prawdziwą.
Biszkopt
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, na koniec dajemy mąkę z proszkiem i mieszamy. Ciasto wylewamy na ciasto białe z kawą.
Pieczenia
Ciasto pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
Masa
Do garnka dajemy wodę, cukier, kakao i zagotowujemy, jak zgęstnieje to zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.
ETAP 6:
Ucieramy margarynę, dodajemy po jednym żółtku, a następnie po łyżce wystudzonej masy czekoladowej. Masą smarujemy wystudzony placek.
Galaretka
Rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i odstawiamy w zimne miejsce, jak zacznie tężeć to wylewamy ją na masę czekoladową.
Ciasto wstawiamy do lodówki.
pyszalka
bietka
Dziękuję bardzo, cieszę się, że spodobał się mój przepis. Pozdrawiam : )