Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa kefirowo-owocowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masą przekładać ciasta i torty

Masa kefirowo-owocowa

Składniki:

Masa kefirowo-owocowa

 

  • 20 dag masło,
  • 1/2 szkl kefir,
  • 3 łyżki dżem owocowy,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • do smaku sok z cytryny,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Masa kefirowo-owocowa
Masło utrzeć na pianę dodając cukier puder i cukier waniliowy. Następnie stopniowo dodawać kefir i dżem, ciągle ucierając. Wszystko utrzeć na gładką masę, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.