Sposób przygotowania:
Masa marcepanowa do ciast
Migdały zalej wrzącą wodą na minimum 5 minut. Po tym czasie ściągnij z nich brązową skórkę, która powinna łatwo zejść, jeśli jednak tak się nie dzieje sparz je jeszcze raz. Jeśli nie chcesz marnować czasu na sparzanie migdałów możesz je kupić bez skórki. Jeśli skórki nie usuniesz to smak i kolor będą inne i w niczym nie będą przypominać masy marcepanowej.
Migdały zmiel w malakserze aż będą sypkie.
Do migdałów dodaj cukier i rum i zmieszaj raz jeszcze w malakserze aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa, którą można ugniatać.
Dodać jeszcze jedną łyżeczkę rumu jeśli masa jest za rzadka.
Migdały zmiel w malakserze aż będą sypkie.
Do migdałów dodaj cukier i rum i zmieszaj raz jeszcze w malakserze aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa, którą można ugniatać.
Dodać jeszcze jedną łyżeczkę rumu jeśli masa jest za rzadka.