Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Masa na zasmażce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taką kawową masę możemy przekładać torty i ciasta.

Masa na zasmażce

Składniki:

Masa na zasmażce

 

  • 20 dag masło,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 3 łyżki mąka,
  • 3 łyżki margaryna,
  • 2 szt żółtka,
  • 1 szkl kawa espresso

Sposób przygotowania:

Masa na zasmażce
Z margaryny i mąki zrobić lekko rumianą zasmażkę, dodać kawę, rozmieszać i wystudzić. Masło utrzeć, stopniowo dodawać cukier puder, zimną zasmażkę i żółtka. Utrzeć na puszystą masę. Do masy można dodać łyżkę spirytusu lub soku z cytryny.

Tagi:

kawa