motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Masa o smaku toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masa o smaku toffi do przekładania ciasta

Masa o smaku toffi

Składniki:

Masa o smaku toffi

 

  • 1 budyń o smaku toffi
  • 1 margaryna kasia
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 żółtko
  • 1 kieliszek wódki

Sposób przygotowania:

Masa o smaku toffi
Budyń o smaku toffi gotujemy według przepisu, chłodzimy. Cukier mielimy na cukier puder. Do miski dajemy miękką margarynę razem z cukrem pudrem i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy żółtko. Dalej ucierając dodajemy po troszku zimnego budyniu a na końcu kieliszek wódki. Przygotowaną masą przekładamy ciasto. Ciasto przełożone masą przechowujemy w lodówce.